Actief met jouw vraag aan de slag! – Therapie Breda

We gaan actief aan de slag met jouw verhaal.Je ontdekt de samenhang, je ziet structuren, de patronen en de pijnpunten. Je zult ook zien waar je schittert en wanneer je de beste versie van jezelf bent.

Daarmee kun je, met positieve energie, de problemen van nu heel goed te lijf. Deze methode is soms confronterend, niet altijd even leuk, maar altijd stimulerend en met erg goed resultaat.

Als je wilt kan je nu al een afspraak maken bij mijn praktijkassistent  076 – 76 02 891

Hoe werk ik?

Iedere psycholoog heeft zo zijn eigen manier van werken. Ik werk graag met een mix aan middelen die op verschillende niveaus tegelijkertijd werken aan jouw vraag of probleem.

In de wervelwind van jouw emoties, gevoelens en vragen is het namelijk onmogelijk om tot inzicht te komen. Daarom is het vinden van innerlijke rust het vertrekpunt. Daarvoor zal je waarschijnlijk opdrachten van mij mee naar huis krijgen. Dat kunnen heel praktische tips zijn als ontspanningsoefeningen, maar het kunnen ook inhoudelijke opdrachten of doe-opdrachten zijn.

De Zelf Kennis Methode: onderzoek je levensverhaal

De Zelf Kennis Methode is een hele goede manier om klachten en vragen effectief aan te pakken. De methode werkt vanuit jouw klacht of vraag, maar geeft je ook een heel breed inzicht op heel veel aspecten van je leven.

Ieder mens heeft zo zijn eigen verhaal. Dat verhaal ontstaat tijdens je leven. Door wie je bent, wat je hebt meegemaakt en wat je ervan onthouden hebt. Dat onthouden is erg belangrijk. Je hebt er namelijk voor gekozen het één wel te onthouden en het andere niet. Zo ontstaan jouw onderliggende patronen (overtuigingen, motivatie, energie, passie, angsten, stresspatronen, etc.).

Mindfulness

Ik werk graag met de werkvormen en vanuit de beginselen van mindfulness, wat eigenlijk niet meer is dan aandachtig en zonder oordeel te kijken naar wat er in jezelf ‘is’ aan gedachten, gevoelens en gewaarwordingen. En dat is vaak lastiger dan je denkt, in het drukke leven dat we vaak leiden!Je drukke leven kan mindfulness niet voor je veranderen. Het leert je wel de stress in je hoofd weg te nemen.

Je leert de dingen te zien voor wat ze zijn. Te accepteren zoals ze zijn. Wat vervelend is kun je niet altijd meteen veranderen. Je leert daarmee om te gaan. Het is voor de meeste mensen bevrijdend dat te kunnen.

Therapie Breda ‘Onderwater-oefeningen’

Wat je denkt, voelt, doet en laat geeft eigenlijk je ‘feitelijke levenslijn’ weer. Dat is wat jij en soms ook anderen weten van over jou. Maar het is niet zo makkelijk om te weten wat ‘onder water’ een rol speelt in je leven: onder water zitten niet alleen je blokkades en angsten, maar ook jouw antwoord op je vragen, je energie, je kracht.

In mijn begeleiding reik ik verschillende oefeningen aan die jou helpen een kijkje onder water te nemen en verbinding te maken met jouw onderwaterwereld.

Contact Psycholoog Breda

Benieuwd wat ik voor jou kan doen? Bel voor deskundig en persoonlijk advies. Neem contact op of bel ons op 076 – 76 02 891. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal. Ik heb geen wachtlijst, je kunt snel aan de slag met je klacht.