Relatietherapie en seksualiteit in Breda

Momenteel geef ik geen relatietherapie. Voor een goede en betrouwbare relatietherapeut in Breda verwijs ik graag door naar Psychologen Nederland. Hier vind je een overzicht van relatietherapeuten in Breda.

Sex en intimiteit

De liefde bedrijven. Zo kan het voelen als je vrijt, je beleeft jullie liefde op de meest intieme manier. Het is een dialoog, naakt, in vol vertrouwen, je overleveren, de ander overnemen.

Zo mooi als het zijn kan, zo breekbaar is het. Alsof alle dagelijkse verhoudingen er in uitvergroot worden, in positieve én negatieve zin. Daarom kun je uit jullie seksuele dialoog veel van jullie verhouding bespreekbaar maken.

Sex en de sleur

Jullie leven is druk. Werk, sociale verplichtingen, kinderen misschien. En dan wil je daarna niet ook nog eens de hele polonaise van vrijen voor het slapen gaan. Je wilt rust. Even geen gedoe. Daarbij snap je elkaars lichaam helemaal, is de sex een koud kunstje geworden en is de aardigheid er een beetje af.

Sex en verdriet

Het kan ook zo zijn dat er diepere problemen in jullie seksuele contact zijn. Laten we wel wezen, niets zo intiem als vrijen, niet alleen je lichaam gaat bloot, maar je ziel ook. En als het niet klopt, dan verkramp je. Er over praten is moeilijk. Je wilt elkaar niet tekort doen, maar ook jezelf niet. Er wordt omslachtig over gedaan. De een voelt zich bezwaard, de ander wil geen aanstoot geven. En dan kan er van alles gebeuren, jullie vervreemden van elkaar, weten niet meer wat de ander wil. Zo kan seksualiteit een signaal van relatieproblemen zijn, maar ook een oorzaak.

En dan zijn er nog: de kinderen

Papa en mama hebben ruzie. Voor kinderen, ongeacht hun leeftijd is het onbegrijpelijk. Ze hebben zo veel verdriet en zo veel vragen die ze onmogelijk helemaal zelf kunnen beantwoorden. En ze snappen niet wat het betekent allemaal, niet nu en niet in de toekomst. Zij verdienen in deze voor jullie moeilijke tijden tóch alle aandacht. Bij Psycholoog Breda kunnen we jullie helpen de kinderen te begeleiden, of zelf met jullie kinderen in gesprek gaan.

Contact Psycholoog Breda

Benieuwd wat ik voor jou kan doen? Bel voor deskundig en persoonlijk advies. Neem contact op of bel ons op 076 – 76 02 891. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal. Ik heb geen wachtlijst, je kunt snel aan de slag met je klacht.