Wanneer ga je naar psychologen in Breda?

‘Wanneer moet ik nou naar een psycholoog toe gaan?’ – veel mensen met psychische klachten en problemen vragen het zich af. Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig. Zodra je jezelf die vraag stelt is het nuttig om eens bij een psycholoog langs te gaan, of om contact op te nemen met je huisarts.

Maar ook lastig

Het is heel begrijpelijk dat je aarzelt. Je bent niet de enige, veel mensen doen dat. Je vraagt je af of jouw gevoelens, emoties of gedrag wel dat échte probleem zijn. Omdat je niet weet hoe een ander zich van binnen voelt.

En daar gaat het nu net om. Jij bent de enige meetlat waarlangs je jouw kwaliteit van leven kunt beoordelen. En daarom heeft jouw innerlijk altijd gelijk. En als je vast zit, zit je vast; als je pijn hebt, heb je pijn; enzovoorts. En als dat zo is, dan moet je er wat aan gaan doen. Niet alleen, maar samen met een psycholoog.

Ik wil je op het hart drukken niet te lang rond te lopen met de vraag of je nu wel naar een psycholoog moet. Ga! Want een innerlijke klacht is hetzelfde als eentje aan de buitenkant: als je er niks aan doet gaat het allemaal van kwaad tot erger.

Neem dus die verantwoordelijkheid en geloof in je eigen kracht, en in jezelf!

Psycholoog Breda werkt vanuit het grondbeginsel dat je zélf alles in huis hebt om je klachten te boven te komen. De psycholoog ‘doet’ niet veel meer dan je laten zien wat je doet, hoe je je gedraagt, hoe je beweegt, hoe je instinctief reageert. Voor veel mensen is dat een eye-opener. Voor bijna iedereen is het even confronterend.

Je krijgt jezelf te zien. De psycholoog zet op die manier processen van inzicht aan, je begrijpt jezelf meer, je leert wie je kunt zijn, je leert roeien met de riemen die je hebt.

Deze manier van therapie kan soms indrukwekkend zijn. Het is niet altijd even leuk, maar met geweldig resultaat én vrijwel onmiddellijk effect.

Wil je meer weten over psychologen in Breda, of heb je een specifieke vraag over jezelf, bel me even voor een afspraak of stuur mail naar Psycholoog Breda. Ik werk samen met psychologen in Breda.

Contact Psycholoog Breda

Benieuwd wat ik voor jou kan doen? Bel voor deskundig en persoonlijk advies. Neem contact op of bel ons op 076 – 76 02 891. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal. Ik heb geen wachtlijst, je kunt snel aan de slag met je klacht.